menu
Search

Gedreven MKB advocaten

 

Pleziervaartuigenrecht

Als onderdeel uitmakende van het contractenrecht heeft mr. Van Berkel sedert vele jaren ervaring opgedaan in de particuliere botenpraktijk. De dienstverlening bestaat onder meer uit juridische advisering bij aan- en/of verkoop van pleziervaartuigen te Nederland voor zowel bouwers als kopers/verkopers van pleziervaartuigen.

Het betreft een groeiende praktijk waarvoor specifieke kennis van zowel de nationale als internationale wet- en/of regelgeving is vereist teneinde de vaak grote financiële belangen van de betreffende cliënten optimaal te kunnen behartigen, zoveel mogelijk buiten rechte doch waar nodig in rechte.


Mr. Van Berkel werkt waar nodig samen met externe experts, keuringsinstanties (notified body’s) ter toetsing van de geldende (Europese / CE) richtlijnen etc.

Ook hier geldt het adagium ‘beter voorkomen en voorkomen’ oftewel een koper moet van een aangekocht pleziervaartuig optimaal kunnen genieten zonder al varend wakker te moeten liggen in het geval het aan-/verkooptraject aangaande het pleziervaartuig feitelijk en juridisch bezien dw nodige problemen oplevert ! Mr. Van Berkel streeft in overleg met u naar een optimaal resultaat oftewel naar een ‘behouden vaart’.

  • specifieke kennis van zowel de nationale als internationale wet- en/of regelgeving
  • onderdeel van contractenrecht
  • vele jaren ervaring in de particuliere botenpraktijk